I køkkenet

Med lidt omtanke i forhold til opbevaring og tilberedning får du det bedste resultat ud af produktet.
Når du har købt frisk fisk i din dagligvareforretning, kan du følge disse enkle råd for at bevare
fiskens kvalitet og friskhed:

  • Læg fisken i køleskabet straks efter indkøbet. Især om sommeren er det også vigtigt at tænke på, at fisken ikke ligger for lang tid i en varm bil, men hurtigt kommer på køl igen. Vær opmærksom på, at filetprodukter og fiskefarser bør opbevares ved max. +2°C, alternativt 1 døgn ved højst +5°C.
     
  • Hvis ikke du vil bruge fisken samme dag, som den er købt, skal den fryses ned. Når den tøs op igen, bør det ske i køleskabet og ikke ved stuetemperatur.
     
  • God køkkenhygiejne gælder også i forhold til fisk. Brug derfor forskellige redskaber og skærebrætter til fisk og grønsager, så bakterier ikke spredes mellem de forskellige råvarer.
     
  • Generelt tager det ikke lang tid at tilberede fisk. Fiskekødet er færdigtilberedt, når det har mistet sin gennemsigtige glans. Hvis der er noget af den varme ret tilovers, skal den i køleskabet, så snart den er dampet af.