Thailandske fiskefrikadeller med agurkesalat

Skræl agurken, flæk den på langs og fjern kernerne med en ske. Skær agurken i skiver, rødløget i smalle både og snit forårsløgene. Fjern kernerne i den røde chili og snit den fint. Bland agurkeskiver, rødløg, forårsløg, chili, risvinseddike og fish sauce. Lad salaten trække, mens frikadellerne steges. Fjern kernerne i den grønne chili og hak den fint. Snit forårsløgene fint og hak korianderen. Rør farsen sammen med chili, forårsløg og koriander.

Form farsen til 12 små frikadeller og steg dem i olie ved middel varme i 3-4 min. på hver side.

Rist cashewnødderne og hak dem groft.

Kom hakket koriander og cashewnødder i salaten og servér til fiskefrikadellerne sammen med ris.

Ingredienser

til 2 personer
Tilberedning: ca. 30 min.
500 g fint- eller 400 g grovhakket fiskefars
1 grøn chili
2-3 forårsløg
1/2 bdt. koriander
Olie til stegning
Agurkesalat:
1/2 agurk
1 lille rødløg
1 rød chili
2 forårsløg
1/4 dl risvinseddike eller almindelig eddike
1-2 tsk. fish sauce
1/2 bdt. koriander
25 g cashewnødder
Tilbehør:
Kogte jasminris

Kommentarer

Rating: 
Average: 5 (1 vote)
Hvor mange stjerner giver du retten?

Skriv en kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.