Tapas med hvidfisk

Torsk med rygeostcreme:
Torsken dampes i letsaltet vand. Vandet drænes fra, og fisken køles hurtigt ned i køleskab.
Hak rødløg og purløg fint. Rør ingredienserne til rygeostcremen sammen. Rør gerne cremen sammen et par timer i forvejen og lad den trække i køleskab.
Anret flager af dampet torsk på små tapasbrød. Læg rygeostcremen ovenpå med en sprøjtepose. Pynt med stængler af purløg.

Torsk med peberrodscreme:
Torsken dampes i letsaltet vand. Vandet drænes fra, og fisken køles hurtigt ned i køleskab.
Rør ingredienserne til peberrodscremen sammen. Rør gerne cremen sammen et par timer i forvejen og lad den trække i køleskab.
Anret flager af dampet torsk på små tapasbrød. Læg peberrodscremen i en ring ovenpå fisken med en sprøjtepose, og læg ørredrogn i midten.

Torsk med krydderurtecreme:
Torsken dampes i letsaltet vand. Vandet drænes fra, og fisken køles hurtigt ned i køleskab.
Rør ingredienserne til krydderurtecremen sammen. Rør gerne cremen sammen et par timer i forvejen og lad den trække i køleskab.
Sprøjt lidt krydderurtecreme i bunden små snapseglas (ca. 5 cl). Dampet torsk, der er smuldret let, kommes løst i hvert glas. Resten af krydderurtecremen fordeles over fisken i glassene med en sprøjtepose. Pynt glassene med kogte krebsehaler eller rejer samt eventuelt persilleblade

Torsk med citroncreme:
Torsken dampes i letsaltet vand. Vandet drænes fra, og fisken køles hurtigt ned i køleskab.
Rør ingredienserne til citroncremen sammen. Rør gerne cremen sammen et par timer i forvejen og lad den trække i køleskab.
Sprøjt lidt citroncreme i bunden små snapseglas (ca. 5 cl). Dampet torsk, der er smuldret let, kommes løst i hvert glas. Resten af citroncremen fordeles over fisken i glassene med en sprøjtepose. Pynt glassene med strimler af røget laks og revet citronskal.

Tip fra Thorfisk

Tapas anretningerne kan serveres i små snapseglas eller på små tapasbrød.

Ingredienser

til 4 personer
Tilberedning: ca. 30 min.
Torsk med rygeostcreme:
300 g Torskefilet
250 g Græsk yoghurt (10%)
125 g Rygeost
1 lille Rødløg
1 tsk. Salt
2 spsk. Purløg
Peber
Tapasbrød

Torsk med peberrodscreme:
300 g Torskefilet
250 g Græsk yoghurt (10%)
35 g Revet peberrod
1 tsk. Salt
Peber
100 g Ørredrogn
Tapasbrød

Torsk med krydderurtecreme:
300 g Torskefilet
250 g Græsk yoghurt (10%)
1 spsk. Hakket purløg
1 spsk. Hakket Persille
1 tsk. Hakket Dild
1 tsk. Salt
Peber
Kogte krebsehaler eller rejer

Torsk med citroncreme:
300 g Torskefilet
250 g Græsk yoghurt (10%)
3 spsk. Citronsaft
1 spsk. fintrevet Citronskal (økologisk)
1 tsk. Salt
Peber
Røget laks

Kommentarer

Rating: 
Average: 5 (2 votes)
Hvor mange stjerner giver du retten?

Skriv en kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.