Stegte sild med persillesauce

Kog kartoflerne og skyl og aftør silden. Drys silden med lidt salt og peber indeni og fold dem sammen. Vend silden i pisket æg og rugmel eller rasp. Smelt smørret på panden, læg silden på panden og hold den med en paletkniv i 5 sekunder, så den ikke åbner sig. Brun silden hurtigt på begge sider og steg den færdig ved svag varme 4-5 min. på hver side. Kom mælken i en gryde og varm den op. Ryst en meljævning af vand og mel. Hak persillen fint og tilsæt den til mælken. Jævn mælken med jævningen og smag til med salt og hvid peber. Server de stegte sild med kartofler og persillesauce.

Ingredienser

til 4 personer
Tilberedning: ca. 30 min.
8-10 sildefileter
4-5 spsk. rugmel eller rasp til panering
1-2 æg
Salt & peber
50 g smør
700-800 g kartofler
Persille (frossen kan anvendes)
1/2 l sødmælk
35-40 g mel
2 dl vand

Kommentarer

Rating: 
Average: 3.3 (12 votes)
Hvor mange stjerner giver du retten?

Ser godt ud, men de syv peberkorn for neden på tallerkenen er vist øverflødige uden moter/kværn. :-)

Skriv en kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.