Stegt rødspætte med cremet perlebyg og kantareller

Strø rødspættefileterne med lidt salt og steg på en tefalbelagt stegepande i lidt smør og rapsolie i 2-3 min. på hver side. Smelt smør på en stegepande og brun det finthakkede løg og en skive spegeskinke skåret i små tern i 3-4 min. Tilsæt perlebyg og hønsefond. Kog perlebyggen som risotto i ca. 20 min. Regn med at bruge 3-4 dl hønsefond, der tilsættes gradvist. Smag til med salt og peber og evt. lidt creme fraiche. Fjern bunden på en lille bakke svampe og børst lamellerne rene med en pensel. Steg dem på en stegepande i lidt smør og smag til med salt og peber. Server de stegte rødspættefileter med cremet perlebyg, kantareller og hakket persille.

Ingredienser

til 2 personer
Tilberedning: ca. 30 min.
250 g rødspættefileter
Smør og rapsolie
Salt
10 g smør
1 løg, finthakket
1 skive spegeskinke
2 dl perlebyg
4-5 dl hønsefond
Salt & peber
Evt. creme fraiche
1 lille bakke svampe (fx kantareller)
Smør
Persille, hakket

Kommentarer

Rating: 
Average: 5 (1 vote)
Hvor mange stjerner giver du retten?

Skriv en kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.