Stegt og dampet rødspættefilet

Læg 2 rødspættefileter i mælken og vend herefter i hvedemel, rugmel med salt og lidt friskkværnet peber. Steg fileterne på en tefalbelagt stegepande i lidt smør og rapsolie 2-3 min. på hver side ved middelvarme.

Strø resten af rødspættefileterne med salt, fold og damp dem i vand (evt. æblecidereddike) under låg 4-6 min.

Pisk den pasteuriserede æggeblomme med salt og pisk til mayonaise med god rapsolie. Vend mayonnaisen med lidt karry og eddike.

Rist brødet på en stegepande i smør. Spidskålet skæres i tynde bånd og dampes i letsaltet vand i 1-2 minutter.

Anret spidskål på de smørristede brødskiver og læg en dampet og en stegt rødspættefilet på hver. Afslut med en god skefuld mayonnaise, rejer og evt. lidt frisk brøndkarse samt friskkværnet sort peber.

Ingredienser

til 2 personer
Tilberedning: ca. 30 min.
250 g rødspættefilet
1 dl mælk
1 dl hvedemel
1 dl rugmel
1 tsk. salt
Lidt friskkværnet peber
Smør og rapsolie
4 dl vand
Evt. æblecidereddike
1 pasteuriseret æggeblomme
Salt
4 spsk. god rapsolie
Karry
1/2 tsk. eddike
2 skiver groft landbrød
25 g smør
1/4 spidskål
Rejer
Evt. frisk brøndkarse

Kommentarer

Rating: 
Average: 3.5 (2 votes)
Hvor mange stjerner giver du retten?

Skriv en kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.