Ristede rødspættefileter med blandede svampe og karryolie

Kog linserne efter anvisningen, opbevar dem i koldt vand. Børst svampene og skær dem i passende størrelser. Sautér karryen i lidt olie. Kom den resterende mængde olie i og køl derefter ned.

Rist rødspættefileterne på en hed pande, krydr med salt og peber. Steg dem færdige i en forvarmet ovn ved 185° C i ca. 6 min. eller steg dem færdige på panden.

Rist svampene på en hed pande, vend dem på panden med de grønne linser og den hakkede persille og tilsæt chili og hvidløg. Smag til med citron, salt og peber.

Anret svampe og linser på tallerken med rødspættefileterne ovenpå og med olien rundt om. Server med grofthakkede kartofler bagt med timian.

Ingredienser

til 2 personer
Tilberedning: ca. 30 min.
250 g rødspættefileter
400 g svampe – gerne østershatte, marksvampe eller kantareller
100 g linser – gerne grønne
1 dl olivenolie
1 spsk. karry
1/2 tsk. chili
1 fed hvidløg
Citronsaft
1 dl rengjort hakket persille – gerne bredbladet
Salt & peber
Tilbehør: Grofthakkede kartofler bagt med timian

Kommentarer

Rating: 
No votes yet
Hvor mange stjerner giver du retten?

Skriv en kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.