Rødspætter med flødekarry

Butterdejspladerne lægges til optøning.  Fileterne rulles med skindsiden indad, krydres med salt og peber, lægges i et ovnfast fad, dækkes til med stanniol og dampes 12-15 minutter ved 200°C i en forvarmet ovn. Tages ud og køles af.
Stik butterdejspladerne ud med et glas - det udstukne lægges på en plade med bagepapir, fold resten af dejen og læg det ved siden af. Det hele pensles med pisket æg og bages ved 200°C i ca. 20 minutter.
Fløden piskes til den er let, blandes med creme fraiche og smages til med karry, salt og peber - kom gerne lidt ekstra karry i. Fjern stilk og kernehus i æblerne og skær dem i små tern, løg og peber snittes og blandes i.
Kom fyldet i butterdejspostejerne, server resten af fyldet i en skål ved siden af.
Anret det på et fad og pynt af med salat, tomater, druer og citron og dild.

Ingredienser

til 6 personer
Tilberedning: ca. 60 min.
450 g rødspættefileter
1 dl piskefløde
1/2 dl cremefraiche 18%
1-2 æbler
1 forårsløg
1/2 snack peber
4 butterdejsplader

Pynt:
Citron
Cherrytomater
Dildkviste
4 tynde skiver rød peber
4 blå druer
Salat
Smages til med salt, peber og karry

Kommentarer

Rating: 
Average: 4.5 (2 votes)
Hvor mange stjerner giver du retten?

Skriv en kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.