Pureret fiskesuppe

Skær torsken i mindre stykker. Skræl kartofler, løg og selleri og skær dem i mindre stykker. Kom grønsager i en gryde sammen med bouillon. Bring det i kog og lad det simre i ca. 20 min. under låg, til grønsagerne er møre med lidt bid i. Kom torskestykkerne i og lad det simre ca. 6-9 minutter. Hæld væden fra i en skål og pisk grøntsagerne og fisk igennem med elpisker. Kom væden i igen og varm suppen igennem, smag til med gurkemeje, salt og peber. Server med groft brød.

Tip fra Thorfisk

Man kan undlade at purere suppen, men det giver en mere fyldig og cremet konsistens. Man kan også bruge sejfilet til suppen.

Ingredienser

til 4 personer
Tilberedning: ca. 45 min.
425 g torskefilet
600 g kartofler
2 løg
1/2 selleri
1 l fiskebouillon
1 tsk. gurkemeje
1 tsk. groft salt
Kværnet peber
Klippet purløg

Kommentarer

Rating: 
Average: 4 (2 votes)
Hvor mange stjerner giver du retten?

Skriv en kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.