Laksefrikadeller med kold grøn kartoffelcreme, aspargessalat og sprød spelt

Lun laksefrikadellerne i ovnen ved 180oC i ca. 10 min.

Kog de skrællede bagekartofter i tern møre.

Skyl spinat og persille og blancher.

Blend kartofler med urter, smør og smag til med salt og peber. Rør evt. cremen med creme fraiche eller rygeost.

Blancher halverede asparges og slikærter.

Rist speltflager eller grovvalset havre under omrøring i 3-5 min på en stegepande tilsat smør og god rapsolie. Smag til med salt, peber og evt. revet citronskal fra usprøjtet citron.

Anret den kolde kartoffelcreme med laksefrikadelle, asparges, ærter og strøg sprød spelt over.

Ingredienser

til 2 personer
Tilberedning: ca. 45 min.
450 g laksefrikadeller
Grøn kartoffelcreme:
250-300 g bagekartofler
1/2 bk. spinat
2 kviste bredbladet persille
10 g smør
Salt & peber
Evt. 2 spsk. creme fraiche el. rugeost
Tilbehør:
1/2 bdt. asparges
1 lille bk. slikærter
1 dl speltflager el. grovvalset havre
20 g smør
1 tsk. god rapsolie
Salt & peber
Evt. 1 knsp. revet citronskal

Kommentarer

Rating: 
No votes yet
Hvor mange stjerner giver du retten?

Er kartoffelcremen varm eller kold ?

Hej Einar,
Vi vil anbefale at kartoffelcremen serveres kold.
Med venlig hilsen
Thorfisk

Skriv en kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.