Indisk tandoori laks med kashmir spinat & raita

Skyl linserne godt i koldt vand og kog dem som anvist. Skær agurken i tynde stave og drys med salt. Læg laksen i et ovnfast fad, krydr med tandoori, ingefær, limesaft og salt. Bag fisken i ovnen ved 200˚C i ca. 15-20 min. Rør yoghurt sammen med hakket mynte og agurkestave og smag til med salt og peber. Lynsteg babyspinat og linser et par minutter ved høj varme i lidt olie. Drys godt med mynte og smag til med citronsaft, salt og peber og server straks sammen med laks og raita.

Tip fra Thorfisk

Laksen kan erstattes med ørred i denne opskrift.

Ingredienser

til 2 personer
Tilberedning: ca. 30 min.
225 g laksefileter
1 tsk tandoori
1 tsk saft fra frisk revet ingefær
Saften fra 1/2 lime
Salt
Tilbehør:
Raita (indisk tzatziki)
200 g græsk yoghurt
1/2 agurk
Salt
1 bdt. frisk mynte
Peber
Linser & spinat:
100 g puy linser eller grønne linser
1 pose baby spinat
1håndfuld frisk mynte
Olie til stegning
Citronsaft

Kommentarer

Rating: 
Average: 5 (1 vote)
Hvor mange stjerner giver du retten?

Skriv en kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.