Grillet laks med løvstikkesmør og rugsalat

Grill laksen på begge sider (evt. på grillpande) eller bag laksen i ovnen ved 200C i 12-15 min. Skyl de flækkede rugkerner og kog i 10 min. Lad rugkernerne trække under låg i yderligere 10 min. Sigt rugkernerne og vend med hakket persille, æblecidereddike, rapsolie, salt og et æble skåret i tynde skiver. Steg spege- eller parmaskinke sprøde på en stegepande med lidt fedtstof eller bag i ovnen på bagepapir ved 180C i ca. 12 min. Smelt smør og rapsolie på en stegepande og tilsæt hakkede valnødder, hakket skalotteløg, snittet løvstikke samt citronskal. Server laksen med rugsalat, sprød spegeskinke og løvstikkesmør.

Ingredienser

til 2 personer
Tilberedning: ca. 30 min.
225 g laksefilet
2 dl flækkede rugkerner
1 l vand
2 spsk. hakket persille
1 spsk. æblecidereddike
2 spsk. rapsolie
Salt
1 æble (gerne Elstar)
2-4 skiver spege- eller parmaskinke
50 g smør
1 spsk. rapsolie
3 hakkede valnødder
1 lille hakket skalotteløg
1 spsk. løvstikke
1 knsp. citronskal (fra usprøjtet citron)

Kommentarer

Rating: 
Average: 3.3 (3 votes)
Hvor mange stjerner giver du retten?

Skriv en kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.