Dampet ørredfilet med nøddekompot og flødekogte pastinakker

Fjern skindet og strø med lidt salt. Damp ørreden i en gryde med 4 dl saltet vand under låg i ca. 10 min. Skrællede pastinakker skæres i tynde stave og koges i ca. 7 min. i saltet vand. Tilsæt fløde med hvidvin. Smag til med salt og jævn med lidt majsstivelse.

Tag valnødder, mandler og hasselnødder og kog dem op i 2 dl vand. Sluk for blusset og lad nødderne trække under låg i 10 min. Sigt nødderne og hak dem groft. Hak rødløget fint og vend det hele sammen med hakket persille og lidt nøddeolie (evt. lidt hvidvinseddike).

Server den dampede ørred med nøddekompot på toppen og vend de dampede pastinakker med fløde og hakket dild.

Tip fra Thorfisk

Istedet for økologisk ørred kan du anvende konventionel ørred eller laks.

Ingredienser

til 2 personer
Tilberedning: ca. 45 min.
250 g økologisk ørred
Salt
4 dl vand
300-400 g pastinakker
2 dl fløde
2 spsk. hvidvin
Majsstivelse til jævning
5 valnødder
15 mandler
10 hasselnødder
2 dl vand
1 lille rødløg
2 spsk. persille
Nøddeolie
Evt. lidt hvidvinseddike
1 spsk. hakket dild

Kommentarer

Rating: 
No votes yet
Hvor mange stjerner giver du retten?

Skriv en kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.