Dampede torskefileter med rødbedesalsa og estragonolie

Skræl rødbederne og riv dem groft. Snit løget fint og sautér rødbeder, løg, chili og hvidløg i en gryde. Hæld lidt vand ved rødbederne, når de er næsten møre. Lad det hele simre i ca. 10–15 min. Hæld vin og ingefær ved, når vandet er væk. Kog ind og smag til med salt, peber og citronsaft. Skær torskefileterne i passende størrelser og damp dem i ca. 6 min. i en smule hvidvin eller vand. Smag til med salt og peber. Pil og skyl estragonen og blend den med olien. Smag til med salt og peber. Anret den varme salsa på tallerken, fisken derpå og olien rundt om. Servér med groft brød og pasta.

Ingredienser

til 2 personer
Tilberedning: ca. 30 min.
225 g torskefileter
Rødbedesalsa:
400 g rødbeder
1 løg
1 tsk. chili
1 fed finthakket hvidløg
1,5 dl rødvin
1 spsk. revet ingefær
1/2 citron
Salt og peber
Estragonolie:
1 dl olivenolie
1/2 l vand
1/2 dl hvidvin
1 bdt. estragon eller 1 spsk. tørret
Tilbehør:
Pasta og groft brød

Kommentarer

Rating: 
Average: 1 (1 vote)
Hvor mange stjerner giver du retten?

Skriv en kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.