Citrusmarinerede rødspættefileter

Lav en marinade af olie, saften fra lime og appelsin, sukker, vand, salt og peber. Hæld lagen i en pose eller skål sammen med rødspætterne og marinér dem i mindst 20 min.

Skær grøntsagerne og skallen fra citrusfrugterne i meget tynde strimler og kog dem i vand i 1-2 min. Tag dem op af gryden og hold dem varme.

Steg rødspættefileterne i 2-3 min. på hver side og tag dem af panden. Hæld resten af marinaden i panden og varm den op. Fjern panden fra varmen, rør creme fraiche i lagen og smag til med salt og peber.

Servér rødspættefileterne med små ristede kartofler drysset med dild.

Ingredienser

til 2 personer
Tilberedning: ca. 45 min.
250 g rødspættefileter
Skallen fra 1/2 lime og 1/2 appelsin
1 gulerod
1 forårsløg
1/8 selleri
2 spsk. creme fraiche 38%
Salt & peber
Marinade:
3 spsk. olie
Saften fra 1/2 lime og 1/2 appelsin
1 spsk. sukker
1 dl vand
Salt & peber
Tilbehør:
Ristede kartofler drysset med dild

Kommentarer

Rating: 
No votes yet
Hvor mange stjerner giver du retten?

Skriv en kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.