Bagt torsk i skummende jordskokkesuppe

Strø torskestykker med lidt salt og damp tildækket i ovnen ved 180C i ca. 12 min. Brun hakket skalotteløg, hvidløg, bladene fra 1 kvist timian og skrubbede og grovhakkede jordskokker i en god skefuld smør. Tilsæt efter ca. 2 min hønsefond eller bouillon, hvidvin og kog suppen under låg i ca. 10 min. Blend grundigt og tilsæt fløde. Smag til med salt og evt. citronsaft. Server den varme jordskokkesuppe med dampet torsk og frisk brøndkarse. Dryp evt. suppen med lidt valnøddeolie og server med madbrød.

Ingredienser

til 2 personer
Tilberedning: ca. 30 min.
225 g torskefileter
Salt
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 kvist timian
3 jordskokker
Smør
4 dl hønsefond eller bouillon
1 dl hvidvin
Lidt fløde
Evt. salt og citronsaft
Evt. valnøddeolie
Tilbehør:
Madbrød

Kommentarer

Rating: 
Average: 4 (1 vote)
Hvor mange stjerner giver du retten?

Skriv en kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.