Æbledampet sej med lynstegte gulerødder & perlespelt

Fold fileterne og læg dem i et ovnfast fad. Hæld æblemost samt eddike, krydr med salt og peber og dæk fadet med folie. Damp fileterne i ovnen ved 200°C i ca. 15 min. Kog perlespelt som anvist på emballagen. Skær gulerødderne i stave og lynsteg dem i lidt olie ved jævn varme ca. 5 min. Si lagen fra fisken over i en gryde og bring det i kog under kraftig piskning med yoghurt. Tilsæt 1/2 bdt. klippet purløg, blend saucen og smag til med ekstra eddike, salt og peber. Drys resten af purløget over gulerødderne. Anret fisken med perlespelt, saucen og lynstegte rødder.

Ingredienser

til 2 personer
Tilberedning: ca. 40 min.
250 g sejfilet
1/2 dl æblemost/juice
1 spsk æbleeddike
Salt, peber
2 dl perlespelt
4 gulerødder, gerne en blanding af hvide og gule
Olie til stegning
100 g græsk yoghurt
1 bdt. purløg

Kommentarer

Rating: 
Average: 5 (1 vote)
Hvor mange stjerner giver du retten?

Jeg har lavet denne opskrift med porrer (fordi jeg manglede purløg), og den er aldeles FREMRAGENDE! Lækker, frisk, fuld af smagsoplevelser - spelten holder godt sammen på smagsindtryk, og så er det let og hurtigt at tilberede!
UHMMMM :-)

Skriv en kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.