Stegt laks og dildsmørsauce smagt til med sennep

Krydr laksefileterne med salt og peber og steg dem ca. 4 min. på hver side i smør ved jævn varme. Skyl spinaten og damp den i smør til den falder sammen. Bland med grofthakket dild og smag til med salt og peber. Kog hvidvinseddike, sennep, honning og hvidvin ind til det halve. Tag gryden af varmen, pisk smør og finthakket dild i saucen og smag til med salt og peber. Servér saucen til den stegte laks på en bund af dampet spinat.

Tip fra Thorfisk

Laksen kan erstattes med ørred i opskriften.

Ingredienser

til 2 personer
Tilberedning: ca. 45 min.
225 g laksefileter
Salt & peber
Smør til stegning
100 g friske spinatblade
1 tsk. smør
1/2 bdt. dild
Dildsmør:
1/4 dl hvidvinseddike
1 tsk. grovkornet sennep
1 tsk. honning
1 dl hvidvin eller fiskefond
30 g smør
1/2 bdt. dild
Salt & peber
Tilbehør:
Ris med vilde ris

Kommentarer

Rating: 
Average: 2.8 (5 votes)
Hvor mange stjerner giver du retten?

En helt igennem en utrolig lækker og velsmagende ret . Det er ikke sidste gang den står på mit middagsbord. Tak for den opskrift

Skriv en kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.