Grill din fisk - 3 gode råd

  • Læg et stykke laksefilet eller anden fisk ovenpå dine favoritgrønsager på et stykke smurt alufolie. Drys med krydderurter, salt og peber og læg en smørklat, sojasauce eller andet henover. Luk fiskepakken og grill i ca. 10 minutter, til fisken er gennemstegt.

 

  • Lav grill-spyd med små stykker laks og grønsager (eksempelvis champignons, peberfrugt, squash). Pensl med olie og sojasauce og læg spyddene på grillen. Spyddene er færdige på ca. 5 minutter.

 

  • Pensl laksefileter med olie og drys med citronpeber. Grill dem på alufolie, til de er gennemstegte. Fordel laksen på ristede burgerboller sammen med salat, agurk, tomater og din favorit burgerdressing.

 

Med et par enkle råd opnår du nemt et godt resultat:

  • Det er en god idé at pensle fisken med smeltet smør, olie eller marinade, inden den lægges på grillen.
  • Det er vigtigt, at grillristen er meget varm, inden fisken lægges på.
  • Når fisken slipper risten af sig selv, er den klar til at blive vendt. Eller når laksens kød bliver lyst halvvejs igennem, er den klar til at blive vendt.
  • Hvis man lægger et par krydderurtekviste på kullene, vil den herligste duft sprede sig og samtidig give god smag til fiskene.
  • Grill-tiden afhænger af fiskens tykkelse og afstanden til grillkullene. Husk at al fisk helst skal trække 1-2 minutter efter at den er taget af varmen.

 

Alle fisk kan grilles

Ørred, laks, stenbider, rødspætte, torsk, havtaske, brosme, makrel, sild, sej, torsk, blæksprutte osv.

Fisken eller fiskestykkerne kan lægges direkte på grillristen, sættes på et grillspyd, eller lægges i en fiskerist. Du kan også pakke fisken i folie, men vær opmærksom på at den så koger mere end den steger.

Fiskefars kan også tilberedes på grillen. Du kan lægge fiskefarsen i et stykke folie, og så vende dem deri. Tag dem forsigtigt ud når de skal serveres, ellers går de i stykker.

Mariner fisken

Så bliver den ekstra saftig og med masser af smag. Lad fisken trække i en marinade en times tid før den grilles. For at få fisken gyldenbrun og stegt, og for at den ikke skal sætte sig fast på grillristen, skal den pensles med olie.

TIP: Bruger du marinade når du griller fisken, så kom lidt olie i marinaden. Pensl med marinaden når du griller, så er du fri for at skulle bruge mere olie på fisken. Smør også lidt marinade på grillristen, inden du lægger fisken på.