Stegte sild med urter og kartofler

Krydr sildefileterne indvendig med finthakket dild, finthakket persille, salt og peber. Dryp med lidt citronsaft, luk fileterne sammen og vend dem i hvedemel. Steg fileterne 3-4 min. på hver side i smør ved god varme. Tryk dem med en palet under stegningen, så de holdes sammen.

Skær de skrubbede kartofler i tykke skiver. Kog dem møre i letsaltet vand og hæld vandet fra. Vend kartoflerne i smeltet smør.

Hak kapers groft. Hak rødløg, persille og dild. Drys kartoflerne med en blanding af kapers, rødløg, krydderurter, citronsaft, salt og peber.

Servér straks til de stegte sild, gerne med ekstra citron i både og groft rugbrød.

Ingredienser

til 2 personer
Tilberedning: ca. 30 min.
250 g sildefileter
1/4 dl dild
1/4 dl persille
Citronsaft
Salt & peber
Hvedemel
Smør til stegning
Kartofler med kapersdrys
400 g skrubbede kartofler
30 g smør
1 spsk. kapers
1 spsk. rødløg
2 spsk. hakket dild og persille
1 spsk. citronsaft
Salt & peber
Tilbehør: Groft rugbrød og citronbåde

Kommentarer

Rating: 
Average: 4.3 (3 votes)
Hvor mange stjerner giver du retten?

Nb.Bruger aldtid rugmel til sild.

Skriv en kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.