Grillet økologisk ørred med løvstikkesmør og rugsalat

Grill ørreden på begge sider (evt. på grillpande) eller bag ørreden i ovnen ved 200C i 12-15 min.

Skyl de flækkede rugkerner og kog i 10 min. Lad rugkernerne trække under låg i yderligere 10 min. Sigt rugkernerne og vend med hakket persille, æblecidereddike, rapsolie, salt og et æble skåret i tynde skiver. Steg spege- eller parmaskinke sprøde på en stegepande med lidt fedtstof eller bag i ovnen på bagepapir ved 180C i ca. 12 min.
Smelt smør og rapsolie på en stegepande og tilsæt hakkede valnødder, hakket skalotteløg, snittet løvstikke samt citronskal.

Server ørreden med rugsalat, sprød spegeskinke og løvstikkesmør.

Tip fra Thorfisk

Istedet for økologisk ørred kan du anvende konventionel ørred eller laks

Ingredienser

til 2 personer
Tilberedning: ca. 30 min.
250 g ørredfilet
2 dl flækkede rugkerner
1 l vand
2 spsk. hakket persille
1 spsk. æblecidereddike
2 spsk. rapsolie
Salt
1 æble (gerne Elstar)
2-4 skiver spege- eller parmaskinke
50 g smør
1 spsk. rapsolie
3 hakkede valnødder
1 lille hakket skalotteløg
1 spsk. løvstikke
1 knsp. citronskal (fra usprøjtet citron)

Kommentarer

Rating: 
No votes yet
Hvor mange stjerner giver du retten?

Skriv en kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.