Lakserisotto med grønne asparges, forårsløg og dild

Skyl risene grundigt. Sautér de hakkede skalotteløg i lidt smør, til de er blanke, tilsæt risen og rør rundt. Kom derefter hvidvin og evt. hønsebouillon i risen, til den er dækket. Når risen koger, skrues der ned for varmen, så det kun simrer. Tilfør evt. ekstra hvidvin under stadig omrøring. Kog herefter risen i ca. 20 min. Fjern skindet fra laksefileterne, skær dem i tern på ca. 1x1 cm og steg lakseternene let gyldne på en pande. Giv dem ikke for lang tid, da man risikerer, at laksen bliver tør. Skær forårsløg, gulerødder og grønne asparges i aflange, skrå stykker og blanchér grøntsagerne i saltet vand. Vend dem herefter forsigtigt i risen sammen med lakseternene og hakket dild. Smag til med citronsaft, salt og peber. Drys revet parmesan over retten og pynt med dild.

Tip fra Thorfisk

Tilbered lakserisottoen i en bred, tykbundet sauteuse, eller evt. en sautérpande, hvor risene ikke sætter sig fast.

Ingredienser

til 4 personer
Tilberedning: ca. 30 min.
450 g laksefileter
200 g risottoris
2 skalotteløg
50 g smør
1 dl hvidvin
Hønsebouillon efter forbrug
8 grønne asparges
8 små, nye gulerødder
8 forårsløg
1 kvist dild
1 håndfuld revet parmesan
Lidt citronsaft
Salt & peber

Kommentarer

Rating: 
Average: 4.8 (4 votes)
Hvor mange stjerner giver du retten?

Skriv en kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.