Citronbagt laksefilet med urtesauce

Læg laksefileterne i et smurt ovnfast fad. Rør smørret blødt med citronskal og citronsaft og fordel det oven på fisken. Bag laksen i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. Kog hvidvin ind til det halve, tilsæt fløde og lad det koge til konsistensen er let cremet. Smag saucen til med salt, peber og hakkede krydderurter efter smag. Servér saucen til laksen sammen med dampede grønsager og kartofler, ris eller pasta.

Tip fra Thorfisk

Laksen kan erstattes med ørred i opskriften.

Ingredienser

til 2 personer
Tilberedning: ca. 30 min.
225 g laksefileter
25 g smør
Revet skal af 1/4 citron
1 spsk citronsaft
Salt & peber
Urtesauce:
1 dl tør hvidvin
1 dl piskefløde
1/2 dl hakket purløg, dild eller estragon
Salt & peber
Tilbehør:
Kartofler, ris eller pasta samt dampede grønsager, f.eks. broccoli eller haricots verts

Kommentarer

Rating: 
Average: 3.7 (26 votes)
Hvor mange stjerner giver du retten?

Dette er en super lækker ret :0)
Lavede dog hollandaise sovs til i stedet.

Fantastisk ret :) jeg serverede den med smørstegte asparges. Kan anbefales.

Skriv en kommentar

Filtered HTML

  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Tilladte HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.